Slideshow by allimaginations.com

 


Pred vama je internet prezentacija jednog od najvećih pesnika dvadesetog veka i po mnogima najvećeg pesnika španskog jezika Huana Ramona Himenesa (u prevodima ćete naći njegovo porodično ime kao Himenez ali srpski prevodioci najčešće koriste Himenes. Na španskom jeziku: Juan Ramón Jiménez). Njegov život, pogled na njegovo stvaralaštvo, bolest, puni su potpuno različitih, često kontradiktornih, tumačenja. Medjutim, svi se tumači slažu da je reč o velikanu, titanu moderne poezije i mi želimo da vam skrenemo pažnju na tu njegovu istinsku veličinu.

Ukoliko imate svojih komentara na stranice ove prezentacije (web site), molimo vas da nas kontaktirate putem naše elektronske pošte.

Ako želite da nas podržite i razmenite link sa nama, pogledajte to u stranici: Affiliates.

Naša je želja da uživate u prezentaciji (web site) i da vas ona podstakne da pročitate neku od Himenesovih knjiga. Mi smo sasvim sigurni da će već prvi susret sa njegovom poezijom da proširi vaše vidike i otvori vam neka nova polja dostupna samo poeziji velikana.

Zahvalni što nas posećujete, vaš All Imaginations i Marko Jevtić

Šta je novo

Maj 01, 2013: Zavrsili smo graficki izgled sajta.

Maj 02. 2013: Upravo smo uneli sav sadržaj u ovaj sajt.

Maj 03. 2013: Ceo sajt je instaliran na netu i vi mozete da nas nadjete na sledecoj adresi: http://www.allimaginations.com/TheGreats/RamonHimenes/index.html

Maj 17. 2013: Dodali smo dve nove pesme Himenesove u sekciji Poezija

Maj 18.2013: Dodali smo sve publikovane pesme i na Španskom jeziku (samo kliknite na špansku zastavu u desnom vrhu pesme).

Maj 20.2013: Upravo smo redizajnirali meni u sekcijama: Poezija i Standardi.

Vrh